בשנת 2016 חוקק חוק הרשות הממשלתית להתחדשות עירונית, אשר בין היתר קבע, שבעל דירה, שקיבל את דירתו חדשה בבית החדש, לא יהיה חייב בהוצאות ניהול ותחזוקה של הרכוש המשותף (דמי ועד) לתקופה של חמש שנים מהמועד שבו קיבל מפתח וכל עוד הוא מתגורר בדירה, בסכום העולה על הסכום ששילם בבית הישן שלו ובלבד שהוא הגיע לגיל פרישה, שהוא מקבל גמלה לפי חוק הבטחת הכנסה וזו דירתו היחידה. את ההפרש בין דמי הועד הישנים לחדשים ישלם היזם.
בעקבות החוק הזה, פורסמה במרץ 2018 החלטה של רשות המיסוי16, שנועדה לסייע לאותם בעלי דירות מיעוטי יכולת המשתכרים רק מקצבת הבטחת הכנסה. דיירים אלה מתקשים לשאת בעלויות התחזוקה היקרות של הדירות החדשות שיקבלו, ואשר ברובן נבנות במגדלים גבוהים עם מעליות, לובי ושטחים משותפים רבים. ההפרש בין תשלומי ועד הבית בבית הישן (אם היו בכלל) מול דמי הועד והניהול בבית החדש מגיעים למאות שקלים בחודש.
רשות המיסוי דורשת מהיזם להעמיד כספים במסגרת קרן תחזוקה הונית עבור ההוצאות הכרוכות במעבר מהבניין הישן לבניין החדש. התשלום הוא עבור הדיירים אולם אין לדיירים שליטה בכספים הללו. זה נועד רק לכיסוי עלויות האחזקה של הבניין החדש ויש על קרן זו פטור ממס שבח.
הסדר זה של רשויות המס מוגבל רק לדיירים הממשיכים בפרויקט ואינו מיועד לדיירים חדשים אשר לא יוכלו ליהנות מכספי הקרן ויידרשו לשלם את עלויות התחזוקה במלואן. ההסדר מקל על היזם בחבות המס שלו ומעודד אותו להקים את הקרן ההונית אשר תועיל לתחזוקת הבניינים החדשים ותקל גם על הקבלנים במהלך תקופת האחריות.
ההחלטה משפרת למעשה את התמורה שיקבלו בעלי דירות בפרוייקט פינוי בינוי, אם הם בגיל פרישה ומקבלים קצבת הבטחת הכנסה. על פי ההחלטה, תשלומים שיתקבלו מהקבלן לצורך מימון עלויות תחזוקה (ועד בית) למשך 5 שנים בבניין החדש, לא ישוקללו בחישוב מס שבח שמוטל על אותם דיירים וכתוצאה מכך הם יוכלו לקבל שטח דירה גדול יותר בפטור ממס שבח. דמי הקרן נחשבים להוצאה ולא לחלק מהתמורה לבעלי הדירות, ולכן לא ישפיעו על תקרת הפטור ממס ולא יגרעו מהתמורות שבעלי הדירות הישנות יכולים לקבל במסגרת הפרויקט, למשל הגדלת שטח הדירה.
מודגש כי השימוש בקרן יתאפשר רק לבעלי דירות ישנות שישובו להתגורר בבניין החדש, ובמקרה שימכרו אותה לא יהיה זכאים להטבה וישלמו את דמי התחזוקה המלאים.