תיקון ליקויים ברכוש המשותף, כמו ליקויים בדירות הפרטיות, הוא באחריות הקבלן, תחילה לשנת הבדק, ולאחר מכן לתקופות משתנות, לפי סוג הליקוי. אולם אחריות הקבלן, גם כשהיא קיימת, אינה גורעת מאחריות ועד הבית לתחזק את הרכוש המשותף ולתקנו. חובת ועד הבית לתחזק ולתקן את הרכוש המשותף היא חובה עצמאית והיא קיימת גם בבתים חדשים יחסית וגם בבתים, שעדיין חלה עליהם אחריות הקבלן.
זוהי גם חובה במסגרת הקטנת הנזק, גם במקרים בהם הוועד או הדיירים מצויים בהליך מול הקבלן בעניין ליקויי הבנייה הנטענים. כלומר, ועד הבית והדיירים אינם צריכים לעכב או להימנע מטיפול בנזקים או בליקויים ברכוש המשותף, רק בשל העובדה שניתן לתבוע את הקבלן בגינם. פשוט צריך לפעול במקביל, כלומר, לפנות לקבלן תחילה בדרישה לתקן את הנדרש תיקון, אבל אם במסלול זה יש קשיים ועיכובים, על הוועד לטפל בליקויים ולהודיע במקביל לקבלן כי אין בכך כדי להוות ויתור על דרישה מהדרישות המופנות אליו ויש בכך הכרח להקטנת הנזק. במקרה והקבלן אינו פועל לתיקון מפגעים וליקויים, על הוועד לטפל בכך. לאחר מכן ניתן לתבוע את הקבלן להחזרים כספיים ופיצוי וכדומה.
בכל מקרה, בנושא תיקון ליקויי בנייה ובטרם הגשת תביעה, חייבים לפנות תחילה לקבלן, גם בכתב, ולדרוש ממנו את התיקון, במסגרת אחריותו. רק לאחר שהקבלן קיבל הזדמנות נאותה לתקן, אך בחר שלא לממש אותה, או לא מימשה לשביעות רצון בעלי הדירות, ניתן להגיש תביעה. תביעות כאלה נשענות על חוות דעת מקצועיות (מהנדס; שמאי לעניין ירידת ערך ועוד) והן כרוכות בהוצאות כספיות לא מבוטלות. בעל דירה אינו חייב להצטרף לתביעה כזו ולא ניתן לכפות עליו את הדבר, על אף שגם אם התביעה תצלח ובעקבותיה יתוקנו הליקויים, ייהנו מהתיקון כל בעלי הדירות, בין הצטרפו לתביעה ובין אם לאו. אם לא כל בעלי הדירות מסכימים להגשת התביעה, נדרש לבצע גבייה כספית נפרדת לצורך מימון התביעה ואין להשתמש בקופת הבית.
לא אחת, יש גם ליקויים בלתי הפיכים שאינם ניתנים לתיקון או ליקויים אחרים, שבית המשפט מחליט לפצות בגינם פיצוי כספי, אפילו הם ניתנים לתיקון. באשר לפיצוי הכספי – זהו סעד לו שותפים רק מי שהצטרפו לתביעה ולא כלל בעלי הדירות. מומלץ, מניסיון, שאם לא כל בעלי הדירות מצטרפים להליך התביעה בגין ליקויים ברכוש המשותף, יצטרף ועד הבית, כתובע עצמאי, וזאת כדי שלא תישמע טענה מהקבלן, לפיה תביעה נגדו של חלק מבעלי הדירות מזכה רק בסעד של תיקון ולא בסעד של פיצוי כספי.
לאמיתו של דבר, הוועד אינו הגוף המתאים להגשת תביעות בגין ליקויי בנייה ומן הראוי, שכל בעלי הדירות או לחלופין חלקם (אם לא כל בעלי הדירות חפצים להצטרף), יגישו את התביעה בעצמם. אם רוצים בכל זאת, שנציגות של הדיירים, בין הנציגות שהיא ועד הבית ובין נציגות אחרת לעניין זה, תייצג את בעלי הדירות, הרי שהדבר אפשרי מכוח חוק השליחות, תשכ"א-1965 ולא מכוח חוק המקרקעין. במקרה כזה, הנציגות, שמגישה את התביעה עבור ובשם יתר בעלי הדירות התובעים, אינה פועלת בכובעה כוועד הבית אלא פועלת כמיופת הכוח של הדיירים לצורך הגשת התביעה.
לא מומלץ לערב תביעות אישיות בגין ליקויים ברכוש הפרטי עם תביעת ליקויים ברכוש המשותף. יחד עם זאת מעשית זה נוח ולרוב גם מוזיל עלויות (בעיקר אם אותם מומחים נותנים חוות דעת הן לעניין הליקויים ברכוש הפרטי והן לעניין הליקויים ברכוש המשותף). אם מחליטים, מטעמים מעשיים, לחבר בין התביעות, עדיין מן הראוי לבדל באופן ברור בין העילות, הפרטית והמשותפת, בתוך אותה תביעת מסגרת.